Pereiti prie pagrindinio turinio

Kaip išlaikyti "Regitra" teorijos egzaminą ir pasiruošti jam

· 2 minutės skaitymo
KetBilietaiTestai

Mes pradedame

Sukurkite mokymosi tvarkaraštį: planuokite, kada ir kaip mokysitės ir laikykitės jo kuo tiksliau. Tai padės jums egzamino metu jaustis saugesniems ir užtikrins, kad išmoksite visą reikalingą medžiagą. Pavyzdžiui, galite kiekvieną dieną skirti 15 minučių teorijos mokymuisi ir 15 minučių Kelių eismo taisyklių (toliau - KET) testų sprendimui.

Spręsdami testus suprasite, kurias temas Jūs blogiau įsisavinote. Tuomet tas temas papildomai paskaitykite ir pasiaiškinkite.

“Sausas” teorijos išmokimas Jums negarantuoja "Regitros" teorijos egzamino išlaikymo, skaitant tekstą reikia jį ir suprasti. Skaitydami taisykles, galvoje susikurkite vaizdinius - tai lengviau leis įsiminti ir suprasti tekstą.

Skaidykite mokymąsi į dalis: užuot bandę viską išmokti per vieną ar kelias dienas, išdėstykite mokymosi procesą į ilgesnį laikotarpį, bet skirkite tam per dieną vos po 30 ar 60 minučių.

Naudokitės aktyvaus mokymosi metodais: užuot skaitę tik KET, bandykite aktyviai “susidraugauti” su medžiaga. Važiuodami ar eidami mieste stebėkite aplinką, transporto priemones, ženklus, ženklinimus, bandykite pastebėti, kas pažeidė ar nepažeidė KET. Pritaikykite perskaitytas žinias praktikoje, t.y. mieste.

Užtikrinkite pakankamą miegą: pakankamas miegas yra svarbus atminties konsolidacijai, o miego trūkumas neigiamai veikia atmintį ir Jūsų mokymąsi.

Teisingai pasirinkite maistą: kai kurie specialistai pataria prieš egzaminą suvalgyti bananų ar gabalėlį šokolado. Juose yra tam tikrų medžiagų, kurios teigiamai veikia Jūsų nervų sistemą, lyg ir ramina.

Atlikite relaksacijos pratimus: atraskite savo relaksacijos pratimus, kurie Jus veiktų teigiamai, pavyzdžiui, gilus kvėpavimas, meditacija ar joga ir t.t. Taip sumažinsite stresą ir nerimą prieš egzaminą.

Ribokite trikdžius: bandykite pašalinti kuo daugiau trikdžių, kai mokotės. Pavyzdžiui, išjunkite telefoną ar mokykitės visiškoje tyloje.

Išlikite pozityvūs: laikykitės pozityvaus požiūrio, tikėkite savimi, priminkite sau, kad esate pasiruošęs šiam momentui ir pasitikėkite savo gebėjimais.

Atminkite, kad yra normalu jausti šiokį tokį nerimą prieš egzaminą, tačiau laikantis šių patarimų galite jį valdyti ir pasirodyti gerai.

Ir svarbiausias dalykas: šis egzaminas Jūsų gyvenime nieko nelemia. Po savaitės ar mėnesio jį galėsite perlaikyti. Kita vertus, tai net ne egzaminas, o paprastas žinių patikrinimas.

Sėkmės.